FATMA BULUT’UN OLAĞANDIŞI RESİM SERGİSİ

19/06/2022

Ressam Fatma Bulut,ilk kişisel resim sergisini açtı. Ressam Fatma Bulut, açmış olduğum Resim sergisinin tüm gelirleri eğitim gören öğrencilere destek için Iğdır Vakfına bağışlıyacağını söyledi

Açılışa Vali Yardımcısı Fatih Özcan, Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Müdürü Fikret Bağca,  Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Bulut, Kurum Müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Resim sergisini Ressam Fatma Bulut ve  Vali Yardımcısı Fatih Özcan ile birlikte tek tek inceledim.Ressamdan da zaman zaman kompozisyonlar ile ilgili bilgiler aldım.

Resimler herhangi bir resim ekolüne bağlı kaalınmadan çizilmiş.Yani Soyut, Dışavurumculuk.   Ekspresyonizm,Sembolizm,Abstre, Sürrealist,Kübizm,Klasik,Realizm,Natüralizm…gibi ekollerden birine bağlı kalmamış hepsinden biraz biraz tuvaline yansıtmış,

Resimlerinde kompozisyon bütünlüğü,ışık,renk gölge uyumunu başarıyla sağladığını, fırça darbelerinin insanın ruhuna dokunduğunu gördüm.

Açılışta,baba,eş,amir,dost birlikteliği bana Nazım’ın ” Abidin bana mutluluğun resmini yapabilir misin” sorusunun cevabı geldi.

 

Yukarıdaki resim özgün ve fakat Dadaist görüşü yansıtıyor.

Herkes kendince algılıyor.İşte sanatın en büyük özelliği de budur.Çevreden doğadan alınan izlenimlerin zihinde yoğrulup şiir,roman,resim,müzik gibi enstrümanlar ile ortaya konulmasıdır.

Sembolizme tipik bir örnek.Siyah beyaz.Güneş yok.Gerçekler silik ya da flu.İzleyici nasıl isterse öyle düşünür.Yalnızca pek beğenen ben olmamışım ki, hemencecik satıldı.

Realizm ile sürrealizmin bileşkesi.Bir filin ustaca renklerle soyutlanması

 

Çarpıcı abstre bir kompozisyon

 

Bu resmi ben ekledim.Picasso’nun resim sergisinde benzeri bir resim gören koşar ve Picasso’ya: Üstadım adlandırma da bir yanlışlık olacak.Balıklar demişsiniz ama ben burada balık filan göremiyorum.Picasso o ünlü cevabını verir: Bu resimdir fotoğraf değil.

 

Zamanın ve yolun bitmesini kimsenin istemeyeceği,zamanın ve saatin durması gerektiğini kalplere hüzünle sancan bir romantizm.

Hiçbir ekole girmeyecek yabansı bir çalışma.

 

Fatma Hanım’ı kutluyor bu çalışmaların arkasının gelmesini salık veriyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Paylaşımlar

 

Benzer Haberler

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir