12/11/2020

GELECEĞE NEFES olmak için Orman Genel Müdürlüğünün başlattığı ve Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizdede 11 Kasım günü saat 11.11 de dikimi  gerçekleştirildi.         “Bugün Fidan Yarın Nefes” olması için  Iğdır Kent Ormanı Karşısındaki sahada  Lavanta ve Sarıçam fidanları ve değişik türlerden  fidan  dikimi gerçekleştirdi.   

            CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında Iğdır’da 30  bin fidan, toprakla buluşturuldu.
           ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasında Iğdır’da 30 bin fidanın toprakla buluşturulması amacıyla tören düzenlendi. 
          Iğdır Kent ormanı ağaçlandırma sahasında fidan dikimi etkinliği, Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim’in, Başkanlığında Kurum müdürleri, Sivil Toplum kuruluşları, Siyasi parti temsilcileri, Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan  Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim’, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde Iğdır’da 30 bin fidanın dikiminin yapılacağını belirterek, “30 bin fidanımızı bugün toprakla buluşturuyoruz.
            İnşallah ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlı olur. Tüm Türkiye gibi biz de kendi ilimizi, kendi topraklarımızı yeşertiyoruz. 
Burada çocuklarımız ve gençlerimiz var. Birer fidan temsili olarak onlarla beraber inşallah yetişecek, büyüyecek. İlimiz daha da yeşillenecek. Yeşil bir il olarak anılacağız.” dedi.
       Iğdır Orman Müdürü Taner Tazegün, Geleceğe nefes olacak dikilecek olan fidanlar hakkında bilgi verdi. 
Dikimi konusunda da nasıl dikilmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.

0 Paylaşımlar

 

Benzer Haberler

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir