18/06/2020

 VALİ’NİN BASINLA VEDALAŞMASI VE PROJELER

          Dün saat dokuzda Valilik toplantı salonunda basınla vedalaşacağı bilgisi geldi.

          5 dakika erken gittim.Çağrılı olanlar orada idiler.Belli bir kesim ise yoktu.Çağrılmamışlardı demek ki.

          Vali tam 21 dakika geç geldi.Bir çok nedeni olabilir ama bunca konuğunu bekletmesi bir öğretmen olarak bana ters geldi.

          İkram sade ve doyurucu idi. Olması gerekende budur.Nedir o ya, lüks yerlerde abur cubur ikramlar.Yarısından fazlası zayi olur.Masraf gürültü.

          Vali Bey gerek valiliğin, gerekse vekaleten baktığı belediyeye ait dev projeleri slaytlar eşliğinde anlattı.

          Hepsi birbirinden güzel, umut verici projeler.Bunlar hayata geçerse Iğdır’ın çehresi değişir.

Vali Bey akıcı bir Türkçe ile anlattı.Ne tekledi ne ziyade bir kelime kullandı.Hele son yıllarda olur olmaz bir biçimde “gerçekleşti”kelimesini hiç kullanmadı.Bir de “kameriye” demesine şaşırdım.Zira doğrusu “kameriye”dir kamelya değil. Kamelya bir çiçek adıdır.Kameriye ise yazlık,ay ışığında oturulan çardak anlamındadır.Kamer zaten ay demektir.

          Vali Bey bunları anlatırken, ben anılara daldım.Bu projelerin bir çoğunu ısrarla yıllardır yazar dururum. Şimdi benim bu dediklerimin, yazdıklarımın kağıt üzerinde de olsa planlanmış olduklarını görmek beni pek sevindirdi mutlu etti.

          Hakveyis göleti, cezaevinin kaldırılması ve yerine park yapılması, belediye binası ve karakolun şimdiki yerinden kaldırılması ve o alanın gerçek bir park hüviyetine kavuşması, eski belediye binasının yerine yeni bir belediye binasının yapılması (eski rektörlük binası) itfaiye binasının oradan kaldırılması ve yerine park yapılması, SGK bahçesinde hükümet konağının yapılması, çevre yolunun şehir dışına kaydırılması…hepsi birbirinden büyük güzel projeler.

          Valinin tayini çıktı diye bunlar rafa kaldırılacak değil. Devletin sürekliliği ilkesi vardır. Bakanlık onaylıdırlar.Hepsi peyderpey hayata geçecektir.Bunun parti ile valinin şahsı ile bir ilgisi yoktur.

          Bunları orada ben de dile getirip Vali Bey’e teşekkür ettim.Yeni görevini de kutladım.

          Toplantı sonuna doğru İshak Yaycılı ve   Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’i de programa davet ederek, basın mensupları önünde İshak Yaycılı’nın ilimizde hayrına yaptıracağı yeni Bilim Sanat Merkezi inşaatı protokol’ünün imzalarını attılar.

          İşadamı yardımsever İshak Yaycılı hemşerimizi bu soylu ve güzel  yatırımından ötürü kutlarım.Bu programa kuşkusuz öncülük eden Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’i ve Val Beyi de ayrıca kutlarım.Çok güzel bir projeyi hayata geçirecekler.

          Bu vesile ile bir kez daha ilimizden güzel bir ile terfian atanan Vali Bey’i kutluyor,yeni görev yerinin kutlu olmasını diliyorum.

0 Paylaşımlar

 

Benzer Haberler

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir