YILBAŞILIK İÇKİLERE DENETİM…

28/12/2022

Yılbaşı gecesine sayılı günler kala kaçak ve sahte alkol denetimlerini artıran Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol  ekipleri, ilimizde yoğun mesai harcıyor.

Iğdır Tarım ve Orman Müdürlüğü kentteki satış noktalarında kontrollerde bulundu

Yılbaşının yaklaşması nedeniyle tüketiminde artış beklenen ürünlerin Vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasını güvence altına almak amacıyla Gıda Kontrol ekiplerimizce ilimizde alkollü-alkolsüz içecek satışı yapan işletmeler denetlendi.

Tüketime sunulan alkollü içeceklerin TAPDK Mevzuatına uygunluk, bandrol, ambalaj durumu gibi halk sağlığına tehdit oluşturabilecek olumsuzluklar yönünden incelendiği denetimlerimiz, mesai mevhumu gözetilmeksizin artırılarak devam edileceği belirtildi. Yapılan Denetimlerde hiçbir mekanda kanun dışı bir duruma rastlanmadı.

 “BANDROLSÜZ İÇKİ SATIŞI YAPMIYORUZ”

Alkollü içki satan işletme sahipleri ise satılan alkollü içkilerini genellikle büyük firmalardan tedarik ettiklerini dile getirerek, “Bandrolsüz ya da kaçak içki kullanmıyoruz bu konuda denetimlerin olmasını da destekliyoruz. Sahte içkiye herkes gibi bizlerde karşıyız. Sağlığa zararlı ürün satılmamalı, doğru olanı yapıyoruz herkesi de doğru olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştular. Haber: Fırat Akkuş

0 Paylaşımlar

 

Benzer Haberler

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir