Rektör Alma ve Iğdır Üniversitesinden 6 Akademisyen, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde!

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Iğdır Üniversitesinden 6 akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdi. 

20/09/2024 

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayımlandı.

Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, yapılan atıf sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Listede; “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategori yer aldı. Listede, en çok alıntı yapılan ve belirlenen 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalı arasından Dünya’da %2’lik dilime giren bilim insanları yer aldı.

Iğdır Üniversitesinden 7 Bilim İnsanı Listede

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, Iğdır Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve 6 bilim insanı yer aldı.

Rektör Alma, “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki Sıralaması” listelerinin ikisinde de yer alırken Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler, Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu, Doç. Dr. Fikret Türkan, Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin ve Doç. Dr. Gülçin Yıldız da “Yıllık Etki Sıralaması”nda listeye girdi.

Akademisyenlerin başarısından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Rektör Alma, “Dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlerimiz, Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir gurur kaynağı. Akademisyenlerimizi şahsım ve Üniversitem adına daha tebrik ediyor ve Üniversitemizin tüm akademisyenlerinin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Rektör Alma, akademik çalışmalar için her zaman teşvik edici ve yönlendirici yaklaşımları ile akademisyenlere destek veren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine de teşekkür etti.

 

 

Benzer Haberler

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir