Iğdır Üniversitesinde Üzüm Hasadı ve Araştırmaları Başladı

13/09/2024

Iğdır Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TUAM), ihtisas çalışmaları kapsamında yetiştirilen üzümlerin hasadı dönemi başladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Iğdır Üniversitesi, bölgede üzüm yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve tarımsal kalkınmaya katkı sunulması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde yetiştirilen farklı çeşitlerdeki üzümlerin hasadı dönemi başladı.

Hasat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla bölgeyi ziyaret eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesinin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşmasının bir parçası olan bu çalışmaların, Iğdır’ın tarımsal potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını ve bölgeye uyumlu yeni üzüm çeşitlerinin geliştirilmesi için gerekli tüm desteğin verileceğini ifade etti.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren TUAM Müdürü Doç. Dr. Ramazan Gürbüz ise Iğdır ovasına uygun farklı üzüm çeşitlerinin deneme alanlarında ekildiğini ve bu çeşitlerin adaptasyon, verim ve kalite yönünden değerlendirildiğini belirtti.

Gürbüz, bu çalışmalar sonucunda elde edilecek veriler ışığında gelecek dönemlerde TUAM’da daha fazla üzüm ekiminin yapılabileceğini sözlerine ekledi.

 

Benzer Haberler

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir